داشتن نسلی به دور از بیماری ایدز

مسئولیت مشترک:

داشتن نسلی به دور از بیماری ایدز

بیاموزیم که چگونه به ایدز مبتلا نشویم. نکات بسیاری است که باید در این زمینه بدانیم. رابطه‌ جنسی سالم و ایمن داشته باشیم. هرگز فکر نکنیم که در معرض خطر نیستیم

در سپتامبر سال 2000، همه‌ رهبران جهان برای اجرای اعلامیه‌ هزاره‌ سازمان ملل متحد بسیج شدند که شیوع فقر و بیماری را در سراسر دنیا تا سال 2015 کاهش دهند؛ این اعلامیه «اهداف توسعه‌ی هزاره» نام گرفت.
ششمین آرمان از اهداف توسعه‌ هزاره، مبارزه با اچ آی وی/ ایدز، مالاریا و دیگر بیماری‌ها است. و روز اول دسامبر، روز جهانی ایدز و پیمان دوباره برای رسیدن به دنیایی بدون ایدز است.
با مشارکت جامعه‌ جهانی برای تحقق بخشیدن به این آرمان و بر اساس آمار اعلامی از سوی سازمان ملل متحد، در سال 2012 تعداد مبتلا شدگان به اچ آی وی در میان بزرگسالان و کودکان 2.3 میلیون نفر بوده که نسبت به سال 2001 کاهش 33 درصدی داشته است.
این آمار در میان کودکان مبتلا شده، 260 هزار نفر در سال 2012 است که نسبت به سال 2001، 52 درصد کاهش یافته است. آمار مرگ و میر بر اثر این بیماری نیز، به دلیل دسترسی به درمان آنتی‌رترو‌ویرال نسبت به سال 2005 (اوج مرگ و میر بر اثر ایدز) 30 درصد کاهش را نشان می‌دهد.
در گزارش UNAIDS در مورد آمار سال 2012 چنین آمده است:
35/3 میلیون نفر در سراسر جهان با اچ آی وی زندگی می‌کنند. (32/2- 38/8 میلیون نفر)
2/3 میلیون نفر به تازگی به اچ آی وی مبتلا شده‌اند. (1/9-2/7 میلیون نفر)
1/6 میلیون نفر از بیماری ایدز فوت کرده اند. (1/4- 1/9 میلیون نفر)
اهداف تعیین شده برای رسیدن به این آرمان تا سال 2015 ده مورد زیر هستند:
به نصف رساندن آمار انتقال از طریق تماس جنسی در بین جوانان، مردان همجنس‌گرا و شاغلین جنسی.
حذف انتقال عمودی اچ آی وی و به نصف رساندن مرگ بر اثر ایدز.
پیشگیری از انتقال اچ آی وی در میان افرادی که از مواد مخدر استفاده می‌کنند.
دسترسی به درمان آنتی‌رترو‌ویرال برای تمام افرادی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند و دارای شرایط درمان هستند.* به نصف رساندن مرگ بر اثر سل در میان مبتلایان به اچ آی وی.
تمام افراد و خانواده‌هایی که با اچ آی وی زندگی می‌کنند تحت پوشش استراتژی‌های حمایت اجتماعی ملی باشند و به مراقبت‌های ضروری دسترسی داشته باشند.
به نصف رساندن تعداد کشورهایی که دارای قوانین تنبیهی و مجازات برای انتقال اچ آی وی، شاغلین جنسی، مصرف کنندگان مواد مخدر و... هستند که مانع از واکنش مؤثر به این بیماری می‌شوند.
حذف محدودیت‌های مرتبط با اچ آی وی در ورود، اقامت و سکونت در نیمی از کشورهایی که چنین محدودیت‌هایی دارند.
نیازهای ویژه‌ زنان و دختران در برنامه‌های ملی اچ آی وی درحداقل نیمی از کشورها مورد نظر قرار بگیرد.* به صفر رساندن خشونت‌های جنسیتی.
در جمهوری اسلامی ایران بر اساس آمار رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعداد 27 هزار نفر مبتلا به اچ آی وی/ ایدز هستند. اما، تعداد واقعی افراد مبتلا حدود 100 هزار نفر تخمین زده می‌شود. سهم هر یک از سه روش انتقال این ویروس به گونه‌ای است که هرچند انتقال از راه استفاده از سرنگ مشترک آلوده در بین مصرف‌کنندگان مواد مخدر همچنان در صدر است، اما زنگ خطر حقیقی آمار ابتلا از طریق رابطه جنسی محافظت نشده است. 33/2 درصد از مبتلایان سال 1391 از طریق رابطه‌ی جنسی به این ویروس مبتلا شده‌اند. آنچه متخصصان به عنوان موج سوم خطر اچ آی وی/ ایدز می‌نامند، داشتن روابط جنسی پرخطر است.
اولین، اخلاقی‌ترین و مطمئن‌ترین راه این است که از داشتن رابطه‌ جنسی خارج از پیوند مقدس ازدواج دوری کنیم. دومین روش این است که تنها یک شریک جنسی داشته باشیم. و سومین راه، که ناگزیریم آن را کاملاً جدی بگیریم، این است که اگر نمی‌توانیم اخلاق را رعایت کنیم، رابطه‌ جنسی ایمن داشته باشیم. استفاده از «کاندوم» تنها راه جلوگیری از انتقال این ویروس است.
بیاموزیم که چگونه به ایدز مبتلا نشویم. نکات بسیاری است که باید در این زمینه بدانیم. رابطه‌ جنسی سالم و ایمن داشته باشیم. هرگز فکر نکنیم که در معرض خطر نیستیم.

ندا عرب

منابع:
وب سایت سازمان ملل متحد
وب سایت سازمان بهداشت جهانی