دوره واگیری و عوامل مستعد کننده بیماری ایدز

ایدز چیست؟

دوره واگیری و عوامل مستعد کننده بیماری ایدز

یکی از عوامل مساعد کننده برای انتقال بیماری ایدز عدم وفاداری به همسر و بی بندو باری جنسی است. رابطه‌های جنسی محافظت ‌نشده، داشتن شرکای جنسی ناشناس و متعدد، عدم استفاده از کاندوم در هنگام ارتباط جنسی و الگوهای رفتارجنسی نامتعارف خطر انتقال را افزایش می‌دهند

دوره واگیری
دوره واگیری یعنی زمانی که فرد آلوده بوده و می تواند عامل بیماری (ویروس) را به فرد سالمی منتقل نماید. دوره آلودگی در بیماری ایدز از چند روز پس از ورود ویروس به بدن آغاز و تا پایان عمر فرد ادامه می یابد در صورتی که فرد آلوده دارای قدرت ایمنی ضعیف باشد مثلاً در اواخر بیماری، در بیماری های بدخیم که به تضعیف سیستم ایمنی منجر می شود و...احتمال انتقال افزایش می یابد. بروز نشانه های بالینی بیماری نیز در افزایش احتمال آلودگی فرد مؤثر است. سایر بیماری های جنسی مثل سوزاک و سیفلیس به علت تضعیف قدرت ایمنی فرد و وجود زخم در آلت تناسلی به افزایش خطر انتقال بیماری منجر می شود.

حساسیت و مقاومت نسبت به بیماری
وجود زخم تناسلی در فرد سالم باعث حساسیت بیشتر فرد سالم شده و خطر عفونت وی را افزایش می‌دهد. ابتلا به بیماری سل با تضعیف سیستم ایمنی، فرد را در مقابل بیماری حساس می‌سازد و باعث می گردد احتمال ورود ویروس به بدن افزایش یابد. قویاً ثابت شده ختنه عامل مؤثری در کاهش خطر عفونت می‌باشد.

عوامل مساعدکننده
فقر به دلایل مختلفی شرایط را برای انتقال بیماری مهیا می کند. فقر از عوامل زمینه‌ساز اعتیاد محسوب شده و از آنجا که با اعتیاد، رفتارهای پر خطر جنسی افزایش می یابد، به طور غیر مستقیم ایجاد بیماری را مساعد می کند. از آن گذشته افرادی که پول کافی برای خرید مواد ندارند، برای رساندن مقدار کافی مواد مخدر به بدن ناچار به تزریق مواد روی می آورند. فقر بر خرید سرنگ در هر بار تزریق، اثر گذاشته و احتمال تزریق مشترک یا تزریق با سرنگ مستعمل را بالا می برد. همچنین فقر به بی خانمانی منجر می‌گردد و بی خانمانی احتمال مصرف مشترک مواد و رفتارهای جنسی پر خطر را بالا می‌برد.
اکثریت قابل توجهی از زنان که مبادرت به تن فروشی و ارتباط جنسی یا شرکای زیادی می نمایند به امید گرفتن پولی برای گذران زندگی خود و احتمالاً فرزندان شان به این کار تن می دهند و کسب لذت نقش بزرگی در این میان ندارد. همچنین زنانی که فقیر و معتادند، برای به دست آوردن مواد مورد نیازشان مجبور به تن‌فروشی خواهند شد.
بیکاری به فقر منجر می شود و فقر نیز به دلایل فوق زمینه ساز بیماری است همچنین بیکاری با تاثیر بر کاهش مهارت های زندگی و کاهش استقلال فردی خطر انتقال را افزایش می‌دهد.
یکی از عوامل مساعد کننده برای انتقال بیماری ایدز عدم وفاداری به همسر و بی بندو باری جنسی است. رابطه‌های جنسی محافظت ‌نشده، داشتن شرکای جنسی ناشناس و متعدد، عدم استفاده از کاندوم در هنگام ارتباط جنسی و الگوهای رفتارجنسی نامتعارف خطر انتقال را افزایش می‌دهند.